Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g35g21kcal0.5g4.5g0g0.3g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 25g43kcal1.9g0.6g3.7g0g
Ketsuppi, Heinz7.5g7.7kcal0.1g1.8g0g0.1g
Sinappi 7.5g10kcal0.3g1.1g0.4g0.1g
Korppujauho 6.3g23kcal0.7g4.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana507g674kcal50.2g31.2g38.2g3.6g
Valittu annoskoko253g337kcal25.1g15.6g19.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna127g169kcal12.6g7.8g9.6g0.9g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727