Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34g0.6g1.7g
Sokeri 40g161kcal0g39.7g0g0g
Voi 23g170kcal0.3g0.1g19g0g
Kananmuna 50g(kpl)28g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g66g61kcal1.6g8.5g2.2g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g1.9g6.3kcal0g1.5g0g0g
Mustikka metsä- 45g20kcal0.2g2.9g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana507g1249kcal20.4g175.8g49.2g6.4g
Valittu annoskoko254g625kcal10.2g87.9g24.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna127g312kcal5.1g44g12.3g1.6g
Arvot/100g100g246kcal4g34.7g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432308