Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali146g31kcal1.8g5g0.3g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Puuroriisi7g25kcal0.4g5.3g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)26g6.9kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 58g133kcal11.1g0g9.9g0g
Siirappi 5.8g18kcal0g4.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana508g432kcal27.4g33g20.8g8g
Valittu annoskoko254g216kcal13.7g16.5g10.4g4g
Annoskoko puolitettuna127g108kcal6.9g8.3g5.2g2g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318