Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g90g360kcal0g90g0g0g
Liivatelehti, gelatiini4.5g16kcal3.9g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g300g75kcal4.2g13.8g0.9g11.1g
Vaahtoutuva vaniljakastike375g600kcal18g60g33.8g0.8g
Vispikerma, Pirkka 2 dl375g1276kcal7.5g10.1g135.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu408g514kcal44.9g1.2g36.7g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta122g439kcal15.9g85.4g2.6g4.3g
Fariinisokeri300g1219kcal0g299.8g0g0g
Voi 188g1361kcal2.2g0.8g152.5g0g
Suklaa tumma 375g1938kcal14.6g199.8g116.3g19.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5076g15594kcal222.4g1521.8g955.8g72.2g
Valittu annoskoko2538g7797kcal111.2g760.9g477.9g36.1g
Annoskoko puolitettuna1269g3899kcal55.6g380.5g239g18.1g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100551