Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1497g316kcal18g50.9g3g31.4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 599g792kcal15.7g19.2g71.8g0g
Dijonsinappi, Maille, Original45g31kcal1.8g3.6g1.3g1.3g
Ruohosipuli, tuore60g16kcal0.8g2.3g0.4g0.7g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g329g471kcal41.2g1g33.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5076g3286kcal156.4g158.6g221.2g70g
Valittu annoskoko2538g1643kcal78.2g79.3g110.6g35g
Annoskoko puolitettuna1269g821kcal39.1g39.7g55.3g17.5g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447