Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 35g27kcal0.7g5.5g0.1g0.4g
Porkkana 9g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g4.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g2.8g3.4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0.1g0g
Voi 1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lohifilee 28g55kcal5.3g0g3.8g0g
Katkarapu 13g8.7kcal1.8g0g0.1g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g10g10kcal0.4g2g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana510g244kcal17.4g18.8g10.4g1.8g
Valittu annoskoko255g122kcal8.7g9.4g5.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna128g61kcal4.4g4.7g2.6g0.5g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.7g2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674