Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 350g499kcal43.7g1g35.8g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g75g239kcal14.3g9.8g15.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai87g306kcal10.5g62.1g1.8g2.6g
Perunajauho 1dl=70g103g343kcal0.1g84g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike793g1268kcal38.1g126.8g71.3g1.6g
Sokeri 205g832kcal0g204.8g0g0g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)72g333kcal8.7g36.2g17.4g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g754g490kcal82.9g31.6g2.3g0g
Liivatelehti, gelatiini33g116kcal28.4g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g51g268kcal3.3g20.9g19.9g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5088g9407kcal460.6g1159g328.6g11.2g
Valittu annoskoko2544g4704kcal230.3g579.5g164.3g5.6g
Annoskoko puolitettuna1272g2352kcal115.2g289.8g82.2g2.8g
Arvot/100g100g185kcal9.1g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106205