Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 266g788kcal28.1g140.8g5.9g26.3g
Papu valkoinen, keitetty 1022g1100kcal86.1g143.1g3.6g71.5g
Maustekurkku sokerisuolattu 607g121kcal4.2g18.2g0.6g10.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g133g762kcal23.6g31.1g66g15.7g
Viinietikka balsami27g9kcal0g0.3g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g218g327kcal2.2g13.1g28.4g1.5g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g59g228kcal19.3g0g16.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5088g6787kcal332.6g713.6g242.6g259g
Valittu annoskoko2544g3394kcal166.3g356.8g121.3g129.5g
Annoskoko puolitettuna1272g1697kcal83.2g178.4g60.7g64.8g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481