Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1749g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 292g881kcal52.2g141.4g2.9g31.2g
Sipuli (kuorittu)128g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g274g258kcal48.5g0.3g6.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5096g2406kcal206g308.2g20.6g72g
Valittu annoskoko2548g1203kcal103g154.1g10.3g36g
Annoskoko puolitettuna1274g601kcal51.5g77.1g5.2g18g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373