Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 701g912kcal148.1g0g35g0g
Vesi1402g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g84g24kcal0.5g5g0.2g2.1g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g39g35kcal1.2g1.4g2.7g0.3g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 10g71kcal0.1g0g8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 231g99kcal0.9g9.5g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g7g16kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5096g2350kcal303.4g38.6g92g7.2g
Valittu annoskoko2548g1175kcal151.7g19.3g46g3.6g
Annoskoko puolitettuna1274g588kcal75.9g9.7g23g1.8g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291