Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1166g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 64g19kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.2g
Peruna, vanha, kuorittu 233g178kcal4.4g36.2g0.5g2.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Lohifilee 467g911kcal87.2g0g63g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 233g770kcal4.7g7g81.6g0g
Kalaliemikuutio 26g78kcal2.6g8.7g3.6g0.3g
Voi 33g237kcal0.4g0.1g26.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5096g4567kcal205.8g146.4g351.8g21.8g
Valittu annoskoko2548g2283kcal102.9g73.2g175.9g10.9g
Annoskoko puolitettuna1274g1142kcal51.5g36.6g88g5.5g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811