Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)490g1715kcal68.6g274.4g33.8g53.9g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g105g287kcal10.5g54.6g2.4g14.3g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 84g37kcal5g1.1g0.6g3.4g
Vehnäjauho, sunnuntai455g1593kcal54.6g323g9.6g13.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5096g7261kcal277.4g1306.2g92.8g170.4g
Valittu annoskoko2548g3631kcal138.7g653.1g46.4g85.2g
Annoskoko puolitettuna1274g1815kcal69.4g326.6g23.2g42.6g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304