Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2.1g6.7kcal0g1.6g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)56g179kcal7.7g32.5g1.8g7g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g112g392kcal14.2g77.8g2.2g3.7g
Voi, 1 tl, 5 g7g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g1268kcal45.8g224.2g19.2g22.4g
Valittu annoskoko256g634kcal22.9g112.1g9.6g11.2g
Annoskoko puolitettuna128g317kcal11.5g56.1g4.8g5.6g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577