Lohikeitto lohesta ei fileestä

Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.

Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.

Näin tehdään liemi.

Anna kiehua 20-30 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja sipuli.

Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.

Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.

Samoin tilli.

Siivilöi kalaliemi kattilaan.

Erottele ruodoista lihat.

Maista tarviiko lisätä mausteita.

Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.

Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Sitten kun tuntuu tarjoile.

Parempaa se on sitten lämmitettynä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 511 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo 42g45kcal4.5g0g3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 54g41kcal1g8.4g0.1g0.5g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Tilli mauste0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%17g20kcal0.5g0.7g1.7g0g
Keittojuures, Pirkka17g4.2kcal0.2g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g220kcal12.4g19.6g9.6g1g
Valittu annoskoko256g110kcal6.2g9.8g4.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna128g55kcal3.1g4.9g2.4g0.3g
Arvot/100g100g43kcal2.4g3.8g1.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=332802