Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 30g266kcal0g0g30.1g0g
Täysjyväriisi 451g1510kcal27.3g321.8g3.2g33.4g
Valkoviini kuiva 150g103kcal0.5g0.9g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 1504g140kcal4.4g6.2g10.8g0.8g
Katkarapu 226g154kcal32.6g0g2.5g0g
Herne 90g62kcal4.6g8.4g0.4g2.8g
Parmesaani raaste, Somerfield45g175kcal14.9g0g12.8g0g
Oivariini, 60 (100g)15g83kcal0.2g0.2g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5112g5011kcal170.2g679.4g137.8g75.6g
Valittu annoskoko2556g2505kcal85.1g339.7g68.9g37.8g
Annoskoko puolitettuna1278g1253kcal42.6g169.9g34.5g18.9g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354