Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)226g858kcal1.1g14.7g90.3g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g45g29kcal1.6g0.1g11.3g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 406g1365kcal0g298.7g0g0g
Raparperi 677g228kcal4.7g37.2g0.7g9.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 45g151kcal0g36.8g0g0.6g
Valkuainen (100g)677g284kcal66.4g10.2g0.7g0g
Sokeri 480g1947kcal0g479.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5112g9724kcal147.6g1753.6g206g20.2g
Valittu annoskoko2556g4862kcal73.8g876.8g103g10.1g
Annoskoko puolitettuna1278g2431kcal36.9g438.4g51.5g5.1g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=426311