Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Tomaatti 55g13kcal0.3g1.9g0.2g0.8g
Tomaattimurska 63g18kcal0.3g3.3g0.1g1.2g
Kookosmaito 63g130kcal1.3g1.8g13.3g0.3g
Kalaliemikuutio 1.6g4.8kcal0.2g0.5g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g1.6g5.8kcal0g1.3g0g0g
Katkarapu 23g16kcal3.4g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana513g424kcal11.4g22.2g31.4g5.2g
Valittu annoskoko256g212kcal5.7g11.1g15.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna128g106kcal2.9g5.6g7.9g1.3g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=175763