Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi109g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl1.6g4.1kcal0.2g0g0.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g21g6kcal0.1g1.3g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Selleri, annos 50g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Palsternakka 6.6g4.2kcal0g0.8g0g0.3g
Kiinankaali 16g3.3kcal0.3g0.4g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g46g28kcal0.7g6g0g0.4g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g38g84kcal4.2g0.8g7.3g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%11g12kcal0.3g0.3g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana513g286kcal11.8g19.8g17.6g2.8g
Valittu annoskoko256g143kcal5.9g9.9g8.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna128g72kcal3g5g4.4g0.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.9g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501