Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 16g3.7kcal0.3g0.4g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)8g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g21g5.8kcal0.1g1.2g0g0.5g
Palsternakka 16g10kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Lanttu 80g23kcal0.8g3.7g0.2g1.4g
Lohifilee, paistettu 48g106kcal9.8g0g7.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.4g2.9kcal0g0g0.3g0g
Fenkoli, annos 100g2.4g0.7kcal0g0.2g0g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g32g39kcal1.1g1.2g3.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)16g20kcal1.8g0g1.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa16g48kcal3.7g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana513g524kcal35.6g18g32.8g6.2g
Valittu annoskoko257g262kcal17.8g9g16.4g3.1g
Annoskoko puolitettuna128g131kcal8.9g4.5g8.2g1.6g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043