Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 66g25kcal0.7g4.5g0.1g1.6g
Nauris 33g9kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g19g5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Rypsiöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 110g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 22g61kcal0.4g0.7g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana514g313kcal3.6g15.8g24.8g5g
Valittu annoskoko257g157kcal1.8g7.9g12.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna128g78kcal0.9g4g6.2g1.3g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3.1g4.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683