Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 360g452kcal39.6g0.9g32.5g0g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 351g1204kcal35.8g245.7g4.2g12.3g
Voi 120g871kcal1.4g0.5g97.6g0g
Maito,kevyt (valio) 100g180g83kcal5.8g8.6g2.7g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 240g318kcal6.3g7.7g28.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g240g139kcal21.6g12g0.5g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 540g192kcal0.9g38.4g0.5g10.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g44kcal0.4g9.6g0.4g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5136g10797kcal225.2g1677.2g334.4g46.4g
Valittu annoskoko2568g5399kcal112.6g838.6g167.2g23.2g
Annoskoko puolitettuna1284g2699kcal56.3g419.3g83.6g11.6g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748