Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 500g381kcal9.4g77.6g1g5g
Porkkana 500g164kcal3.1g27.8g1g12.8g
Vesi667g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen334g110kcal11g16.3g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss334g177kcal19g17.7g1.7g10.3g
Arkirae (Valio), annos 100g167g117kcal20g5.8g1.7g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas38g119kcal3.8g23.8g0.9g6.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5140g2498kcal133.4g339.6g52.6g70.2g
Valittu annoskoko2570g1249kcal66.7g169.8g26.3g35.1g
Annoskoko puolitettuna1285g625kcal33.4g84.9g13.2g17.6g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369