Auringonkukansiemenleipä

Lämmitä piimä käden lämpöiseksi ja murenna siihen hiiva.

Lisää sokeri, vehnäjauhot, pellavansiemenrouhe ja siirappi ja sekoita ja anna kohota 15min jotta taikina kuplii.

Lisää taikinaan auringonkukansiemenet, suola ja alusta taikina kädellä auttaen sämpyläjauhoilla.

Lisää viimeiseksi öljy ja leivo taikinasta pehmeä kiinteä pallo, jaa kahtia ja leivo leiviksi, anna kohota 15 min ja paista uunissa 225 asteessa 10-12min kunnes leipä on päältä kypsän näköinen.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 689 grammaa

Nannikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ingman 1% Rela, piimä 100ml94g38kcal3g4.1g0.9g0g
Hiiva 9g7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti6.6g33kcal1.6g2.2g1.9g1.9g
Siirappi 19g57kcal0g13.9g0g0g
Auringonkukansiemen 12g72kcal2.8g1.5g6g0.7g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 62g194kcal6.5g36.8g1.4g3.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.2g47kcal0g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana517g1245kcal40.2g189.2g32g16.6g
Valittu annoskoko258g623kcal20.1g94.6g16g8.3g
Annoskoko puolitettuna129g311kcal10.1g47.3g8g4.2g
Arvot/100g100g241kcal7.8g36.6g6.2g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126825