Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g33g182kcal2.7g17.9g11g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g133g186kcal4.6g27.8g6g0.3g
Mansikka,pakaste Rainbow63g22kcal0.3g4.4g0.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana517g997kcal16.2g113.8g52.2g3g
Valittu annoskoko259g499kcal8.1g56.9g26.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna129g249kcal4.1g28.5g13.1g0.8g
Arvot/100g100g193kcal3.1g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148100