Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1199g288kcal21.7g26.4g3.6g27.6g
Voi, 1 tl, 5 g75g547kcal0.7g0.7g59.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 999g632kcal30g48g35g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa100g300kcal23g0g23g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5160g4516kcal198g287.2g268g62g
Valittu annoskoko2580g2258kcal99g143.6g134g31g
Annoskoko puolitettuna1290g1129kcal49.5g71.8g67g15.5g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474