Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 11g8.1kcal1.4g0.1g0g0.8g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 21g64kcal1.8g11.7g0.4g2.9g
Grahamjauho 54g178kcal5.7g33g1.2g5.4g
Vehnäjauho puolikarkea 59g202kcal6g41.1g0.7g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana518g970kcal29.8g171.8g12g22.4g
Valittu annoskoko259g485kcal14.9g85.9g6g11.2g
Annoskoko puolitettuna130g243kcal7.5g43g3g5.6g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82901