Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 31g7.2kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Peruna, punnittu kuorineen 94g61kcal1.5g12.4g0.2g0.8g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.4g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g31g34kcal0.7g1.3g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana519g244kcal5.8g29.6g10.8g3.2g
Valittu annoskoko260g122kcal2.9g14.8g5.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna130g61kcal1.5g7.4g2.7g0.8g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.7g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181