Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen483g159kcal15.9g23.6g0g0g
Vesi121g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 17g13kcal2.2g0.2g0.1g1.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)66g146kcal8.7g0.3g12.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki603g338kcal51.3g30.2g1.2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g603g2050kcal30.2g452.3g3g42.2g
Omena, ulkomainen, kuorittu 688g307kcal1.3g64.8g0.7g12.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g6064kcal220.6g1150g35.4g115g
Valittu annoskoko2592g3032kcal110.3g575g17.7g57.5g
Annoskoko puolitettuna1296g1516kcal55.2g287.5g8.9g28.8g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273