Tummasuklaamousse ja viikunakeitto

6 annosta
3 dl Valio kuohukermaa
160 g Fazer Exlusive suklaa
Viikunakeitto
6 viikunaa
50 g sokeria

Liemi
150 g muscovadosokeria
250 g vettä
1/2 tl vihreää kardemummaa
1 kanalitanko

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

Sulata suklaa mikrossa muoviastiassa (puoli teholla).

Sulatuksen aikana sekoita puuhaarukalla suklaata parikertaa kevyesti.

Näin varmistat että suklaa lämmittyy tasaisesti.

Älä lämmintä suklaata yli 50 astetta.

Kun suklaa on sulatettu sekoita noin 45 asteiseen suklaamassaan 1/3 osa vaahdotetusta kermasta nopeasti sekoittaen.

Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen.

Lisää lopuksi loput kermavaahdosta reippaasti nostellen joukkoon.

Laita tämän jälkeen suklaamousse jääkaappiin.

Lohko viikunat neljään osaan.

Kuullota sokeri ruskeaksi ja pyörittele viikunat sokerissa.

Liemi: Kiehauta muscovado ja vesi sokeriliemeksi.

Laita kuumaan sokeriliemeen vihreä kardemumma ja kanelitanko.

Älä keitä tämän jälkeen.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 186 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fazer Exclusive thin dark suklaa 70%, 80g levy3.8g20kcal0.3g1.2g1.6g0g
Viikuna, punnittu kuorineen 2.5g5.3kcal0.1g1g0g0.2g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g12g47kcal0g11.6g0g0g
Sokeri 1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Kuohukerma7g24kcal0.1g0.2g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g202kcal1g30.4g8.2g0.4g
Valittu annoskoko26g101kcal0.5g15.2g4.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g50kcal0.3g7.6g2.1g0.1g
Arvot/100g100g385kcal1.9g58g15.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106887