Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)7.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Tuore hiiva0.7g0.5kcal0.1g0g0g0.1g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g7.1g25kcal1g4g0.5g0.7g
Juokseva hunaja 250g0.7g2.3kcal0g0.6g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g10g35kcal1.2g7g0.2g0.3g
Voi 0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g139kcal5g23.8g2.6g2.2g
Valittu annoskoko26g70kcal2.5g11.9g1.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna13g35kcal1.3g6g0.7g0.6g
Arvot/100g100g265kcal9.5g45.4g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440