Thaimaalainen kanakeitto

1.Kuori ja keitä juurekset kypsiksi vedessä ja soseuta keitos.

Painekattilassa keittoaika kiehumisen jälkeen 6 minuttia.

2. Kuumenna pannu lisää oliiviöljy, raastettu inkivääri valkopippuri ja valkosipuli paahda ja lisää kanapalat.

Kypsennä kevyesti.

3.Lisää murskatut mausteet, valkoviini, sitruunamehu sekä kanapalat kattilaan.

Anna kiehua pienellä lämmöllä n. 10-15- minuuttia siten, että kanapalat kypsyvät.

Tulisieluisempi voi laittaa chiliä reilusti.

3. Lisää kookosmaito joukkoon, mutta älä enää kiehuta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Jujaka

Jujaka sanoi...

Viljalla ruokittua kanaa (Ranskalaista) kun saat broilerin tilalle, niin keitosta tulee taivaallisen hyvää. Saatava Helsingissä ainakin Votkinilta.

lauantai 24.01.2009 klo 22:35

AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka, keitetty, suolaton 1.2g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Kookosmaito Oriental Light (B&k), annos 400g1.6g1.1kcal0g0g0.1g0g
Kanasuikaleet kariniemi3.1g3.5kcal0.7g0g0.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g0.3g0.7kcal0g0g0g0g
Chili paprika punainen0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkoviini kuiva 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1.4g1.1kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Bataatti, kuorittu 4.5g3.7kcal0.1g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g26kcal1.6g2.8g0.6g0.4g
Valittu annoskoko26g13kcal0.8g1.4g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g7kcal0.4g0.7g0.2g0.1g
Arvot/100g100g50kcal3.1g5.3g1.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100162