Terveellisempi pulla

0,5 l vettä
1 rkl kardemummaa
1 dl maitojauhetta
2 dl intiaanisokeria
50 g hiivaa
1 muna
10 dl vehnäjauhoja
4 dl rouheista sämpyläjauhoa
75 grammaa margariinia
0,5 dl ruokaöljyä

täytteeseen
4 rkl sinistä Keijua
4 rkl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria

voiteluun muna

kardemumma kattilaan, jossa vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Kaadetaan astiaan, jossa hiiva, maitojauhe ja intiaanisokeri.

Sekoitetaan ja lisätään muna ja osa jauhoista.

Sekoitetaan ja lisätään loput jauhot.

Vaivataan kunnes saadaan kunnon sitko, jonka jälkeen lisätään rasva.

Alustetaan kunnes taikina irtoaa sekoitusastian reunoilta.

Kohotetaan peitettynä puolisen tuntia.

Leivotaan 28 pikkupullaa ja asetetaan pellille.

Kohotetaan puolisen tuntia, jolloin valmistetaan täyte margariiinista, mantelirouheesta ja vanilliinisokerista.

Uuni lämmitetään 225 asteiseksi, juuri ennen paistoa pullat voidellaan munalla ja täytetään painamalla nokare täytettä pullaan.

Paistetaan 10-15 minuuttia.

Myrtti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g3.1g11kcal0.1g2.7g0g0g
Auringonkukkaöljy (100g)0.9g8kcal0g0g0.9g0g
Maitojauhe, rasvaton, 1 dl1.1g3.8kcal0.4g0.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai12g41kcal1.4g8.2g0.2g0.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)5g18kcal0.6g3.5g0.1g0.3g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Hiiva, 50g0.9g0.5kcal0.1g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.6g3.5kcal0.1g0g0.3g0.1g
Keiju kasvirasvalevite 70% (Raisio)0.7g4.4kcal0g0g0.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, kuoreton (mukaan)1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g201kcal5.6g30g6.4g1.4g
Valittu annoskoko26g100kcal2.8g15g3.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna13g50kcal1.4g7.5g1.6g0.4g
Arvot/100g100g380kcal10.6g56.8g12.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=35172