Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g5.9g34kcal1.3g1.2g3g0.6g
Kananmuna kuoreton 6.4g9kcal0.8g0g0.7g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu2.9g16kcal0.7g0.5g1.3g0.1g
Pellavansiemen kokonainen 3.8g19kcal0.8g0g1.6g1g
Auringonkukansiemen 2.9g17kcal0.7g0.4g1.5g0.2g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g2.6g1.5kcal0.2g0.1g0.1g2.6g
Oliiviöljy 1.6g15kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g223kcal9g4.4g19.6g9g
Valittu annoskoko26g112kcal4.5g2.2g9.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna13g56kcal2.3g1.1g4.9g2.3g
Arvot/100g100g428kcal17.2g8.4g37.5g17.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107