Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 753.5g24kcal0g0g2.7g0g
Sokeri 5.1g21kcal0g5.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6g21kcal0.6g4.2g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g3g1.6kcal0.3g0.1g0g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g3.5g4.2kcal0.1g0.1g0.4g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4.6g1.8kcal0g0.4g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g150kcal2g20.8g6.4g0.6g
Valittu annoskoko26g75kcal1g10.4g3.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna13g38kcal0.5g5.2g1.6g0.2g
Arvot/100g100g284kcal3.8g39.4g12.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072