Katkarapupiirakka VHH

Taikina:
250 g. rahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 ½ dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai fiber huskia)
1,5 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
Tilkka öljyä (voiteluun, n. 5 g)

Täyte:
200 g katkarapuja
2 dl smetanaa ( =kermaviiliä :) )
2 kananmunaa
pätkä purjoa
tilliä
valkopippuria
suolaa

Sekoita ainekset, levitä piirasvuokaan (halkaisija n. 27 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäiseen reseptiin kuului lisäksi 100 g juustorastetta.

Ja smetanaa kermaviilin tilalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 283 grammaa

Pullamursu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)5.9g3.3kcal0.5g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.3g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Speltjauho puolikarkea (Sunspelt)1.9g6.5kcal0.2g1.3g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)4.7g3.7kcal0.8g0g0g0g
Purjosipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.1g0kcal0g0g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 4.7g18kcal0.1g0.1g2g0g
Pellavasiemenrouhe (Pellavainen), annos 5g0.6g1.7kcal0.2g0g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g87kcal5g3.8g5.4g0.6g
Valittu annoskoko27g43kcal2.5g1.9g2.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna13g22kcal1.3g1g1.4g0.2g
Arvot/100g100g163kcal9.4g7.2g10.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=150240