Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 10g2.5kcal0.2g0.2g0g0.2g
Purjosipuli 2.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Flora kevyt margariini 40 400g0.4g1.4kcal0g0g0.2g0g
Kasvisliemi laimennettu 10g1kcal0g0g0.1g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g2.6g6.3kcal0.4g0.1g0.5g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g30kcal1.2g0.8g2.4g0.4g
Valittu annoskoko27g15kcal0.6g0.4g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g8kcal0.3g0.2g0.6g0.1g
Arvot/100g100g57kcal2.2g1.5g4.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518