Piimäkakku

Piimään sekoitetaan sokeri ja sulatettu rasva.

Vehnäjauhoihin sekoitetaan ruokasoodaa 3 tl ja leivinjauhetta 3 tl, ja lisätään piimä+ rasva+ sokeri seokseen.

Paistetaan uunipellillä uunin keskiosassa 200 C, kunnes kakku on kypsä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)13g4.2kcal0.4g0.6g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1.8g13kcal0g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.7g27kcal0.8g5.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g119kcal2.4g20g3g0.6g
Valittu annoskoko27g60kcal1.2g10g1.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna13g30kcal0.6g5g0.8g0.2g
Arvot/100g100g223kcal4.5g37.5g5.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76172