Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g2.5g3.7kcal0.4g0g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Parsakaali brokkoli 1.9g0.7kcal0.1g0g0g0g
Purjosipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 0.1g0kcal0g0g0g0g
Palsternakka 0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.1g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g16kcal1g1.2g0.6g0.4g
Valittu annoskoko27g8kcal0.5g0.6g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g4kcal0.3g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g30kcal1.9g2.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551