Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste5g0kcal0g0g0g0g
Voi 75g546kcal0.9g0.3g61.2g0g
Manteli 38g232kcal9.1g2.5g20.3g2.7g
Vehnälese 3g6.9kcal0.4g0.5g0.1g1.1g
Psylliumkuitu, annos 6g2.5g1.3kcal0g0g0g2.1g
Kaakaojauhe sokeroitu 3g13kcal0.2g2.3g0.3g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 7.5g0.2kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 75g248kcal1.5g2.3g26.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g25g129kcal2.5g5.7g10.7g0g
Raparperi 25g8.4kcal0.2g1.4g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g2375kcal29.6g31.2g237.8g12.6g
Valittu annoskoko260g1187kcal14.8g15.6g118.9g6.3g
Annoskoko puolitettuna130g594kcal7.4g7.8g59.5g3.2g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.7g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905