Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 156g169kcal12.3g25.4g0.9g3.3g
Hunaja42g139kcal0.4g34.1g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore31g7.8kcal0g2.8g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g31g281kcal0g0g31.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g1194kcal25.4g124.6g64.2g6.6g
Valittu annoskoko260g597kcal12.7g62.3g32.1g3.3g
Annoskoko puolitettuna130g299kcal6.4g31.2g16.1g1.7g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384