Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g56g86kcal7.8g1.4g5.6g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 40g30kcal0.7g6.2g0.1g0.4g
Porkkana, tuore29g8kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Selleri, annos 50g4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Lanttu 7.9g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Palsternakka 1.2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Purjosipuli 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Persilja 1.6g0.4kcal0g0g0g0.1g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g2.2g2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 119g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana521g261kcal17.8g19.8g12g3g
Valittu annoskoko261g131kcal8.9g9.9g6g1.5g
Annoskoko puolitettuna130g65kcal4.5g5g3g0.8g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915