Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste50g0kcal0g0g0g0g
Voi 753g5459kcal9g3g611.8g0g
Manteli 376g2317kcal90.5g24.8g203.2g27.1g
Vehnälese 30g69kcal4g4.6g1.4g11.3g
Psylliumkuitu, annos 6g25g13kcal0g0g0g20.8g
Kaakaojauhe sokeroitu 30g127kcal1.7g23.3g2.9g0.2g
Kahvijuoma, keskiarvo 75g2.4kcal0.2g0.2g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 753g2484kcal15.1g22.6g263.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6.3g25kcal0g6.2g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g251g1294kcal25.1g57.2g107.4g0g
Raparperi 251g85kcal1.7g13.8g0.3g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5200g23751kcal294.6g311.4g2381g125.8g
Valittu annoskoko2600g11875kcal147.3g155.7g1190.5g62.9g
Annoskoko puolitettuna1300g5938kcal73.7g77.9g595.3g31.5g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905