Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 211g857kcal0g210.9g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl298g1013kcal41.7g190.7g9.2g16.4g
Vehnänalkio, 0,25 dl62g199kcal18g20.5g5g8.7g
Leivinjauhe 12g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl124g1118kcal0g0g124.2g0g
Rahka, valio373g242kcal37.2g15.6g1.1g0g
Mustikka metsä- 447g197kcal2.2g28.6g2.7g14.8g
Kananmuna kuoreton 546g779kcal68.3g1.6g56g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 497g170kcal15.2g24.8g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g30g119kcal0g29.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5200g9431kcal366.4g1053.8g397.4g80g
Valittu annoskoko2600g4716kcal183.2g526.9g198.7g40g
Annoskoko puolitettuna1300g2358kcal91.6g263.5g99.4g20g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203558