Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 274g391kcal34.3g0.8g28.1g0g
Sokeri 424g1721kcal0g423.5g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 582g105kcal3.3g14.5g2.3g4.1g
Rypsiöljy 299g2646kcal0g0g299.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 648g2225kcal66.1g453.8g7.8g22.7g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Ruokasooda 17g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl216g1383kcal30.3g7.3g136.2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g36kcal0.3g7.9g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g53kcal0g13.2g0g0g
Rusina 100g292kcal2.8g59.9g0.5g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5200g17763kcal276g1974.4g948.8g73.2g
Valittu annoskoko2600g8881kcal138g987.2g474.4g36.6g
Annoskoko puolitettuna1300g4441kcal69g493.6g237.2g18.3g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980