Makulehden kasvispihvit

1 pieni sipuli (60 g)
1 rkl öljyä
1 prk (400/250 g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
(tai 3 1/2 dl papuja kypsennettyjä)
1 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl grahamjauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl basilikaa
1/2 tl anista
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Paistamiseen
noin 1/2 dl öljyä
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.

Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä.

Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella.

Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa.

Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi.

Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.

Muotoile massasta noin 6 pihviä.

Kuumenna öljy pannulla.

Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Nauti pihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin.

Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Mutjake
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kidneypapu (Go green), annos 100g1163g1104kcal93g162.8g8.1g93g
Sipuli (kuorittu)279g75kcal3.6g13.4g0.6g4.7g
Porkkanaraaste 200g349g94kcal2.1g18.5g0.7g8.7g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl186g632kcal26g104.2g12.5g20.5g
Grahamjauho 163g534kcal17.2g98.8g3.6g16.1g
Auringonkukansiemen 233g1381kcal53.5g29.3g115.1g13.9g
Oliiviöljy 233g2056kcal0g0g232.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5208g11753kcal390.8g854g746.2g313.8g
Valittu annoskoko2604g5877kcal195.4g427g373.1g156.9g
Annoskoko puolitettuna1302g2938kcal97.7g213.5g186.6g78.5g
Arvot/100g100g226kcal7.5g16.4g14.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137611