Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g535g321kcal8g69.5g0.5g4.8g
Bataatti, kuorittu 384g311kcal6g64.7g0.2g11.5g
Porkkanaraaste 200g616g166kcal3.7g32.6g1.2g15.4g
Lanttu 571g165kcal5.7g26.3g1.7g10.3g
Palsternakka 499g317kcal2.5g58.8g2g22.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5208g2560kcal51.8g503.8g11.2g128.8g
Valittu annoskoko2604g1280kcal25.9g251.9g5.6g64.4g
Annoskoko puolitettuna1302g640kcal13g126g2.8g32.2g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513