Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.7g4.8kcal0.2g0.3g0.3g0g
Tumma makarooni (Torino)42g148kcal6.8g27g1.1g2.5g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 39g40kcal1.3g7g0.4g1.1g
Ketsuppi 9g8.6kcal0.1g1.8g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha63g104kcal11.9g0g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana523g658kcal40.8g73.4g20.6g8.2g
Valittu annoskoko261g329kcal20.4g36.7g10.3g4.1g
Annoskoko puolitettuna131g165kcal10.2g18.4g5.2g2.1g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g3.9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069