Hernekeitto,kuiva-aineet

Kuivaherneitä 1 kg
Kuorittuja sipuleita 300 gr
Kinkuntähteet siivottuna n 400 gr
mustapippuria n 10 kpl
suolaa maun mukaan

Liota huuhdottuja herneitä n. 12 tuntia
Keitä herneitä liotusvedessään 1-2 tuntia kinkunluun , silputin sipulin ja pippureiden kanssa.

Poista luu, kerää liha keittoon, mausta suolalla tarvittaessa
Huomaa, että annoskoko sisältää vain kuiva-aineet -ei vettä
Määrästä tein 13 annosta.

Rissanj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu154g434kcal27.5g74.6g1.5g15.4g
Sipuli (kuorittu)46g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Joulukinkku, rasva poistettu62g106kcal18.3g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana523g1104kcal92.8g153.6g9.8g32.4g
Valittu annoskoko262g552kcal46.4g76.8g4.9g16.2g
Annoskoko puolitettuna131g276kcal23.2g38.4g2.5g8.1g
Arvot/100g100g211kcal17.7g29.4g1.9g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=46872