Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen104g34kcal3.4g5.1g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g26g21kcal0.4g1.7g1.3g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 94g71kcal1.8g14.5g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana524g260kcal11.6g43.8g3g2.2g
Valittu annoskoko262g130kcal5.8g21.9g1.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna131g65kcal2.9g11g0.8g0.6g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324