Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1502g317kcal18g51.1g3g31.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Puuroriisi72g252kcal4.3g54.8g1.2g1.7g
Sipuli (kuorittu)263g71kcal3.4g12.6g0.5g4.5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 601g1367kcal114.1g0g102.1g0g
Siirappi 60g181kcal0.1g44.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5220g4439kcal281.2g339.4g214g81g
Valittu annoskoko2610g2220kcal140.6g169.7g107g40.5g
Annoskoko puolitettuna1305g1110kcal70.3g84.9g53.5g20.3g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318